fredag 26. juni 2009

Flott fellestur

I går var det tid for fellestur igjen, og Kjell, Lam og Slobo møtte opp for å kjøre rolig langtur. Vi hadde blitt enige om en løype på forhånd og noen av oss var litt spente på hvordan det skulle bli med tanke på at sola stekte og det var 28 grader i lufta.
Men vi la innover forbi Hadelandsdammen og nedover til Kølabonn. Deretter la vi turen inn under "ledningene" inn mot Hellashytta som er mer en skogssti og er mer variert enn lysløypa. Dessverre fikk Lam en skade halveis inn og måtte bryte. Vi to andre fortsatte innover til Hellas. Vi hadde fin flyt og det gikk veldig bra å løpe i varmen da vi fikk brukbart med skygge innunder trærne. På Hellashytta snudde vi og løp samme vei tilbake da vi ble enige om at det var bedre å løpe på sti enn grov grusvei.
Vi var ikke de eneste som trente og ble passert av vel 50 syklister som hadde fellestrening til Drammensrittet.
Når vi kom ut på hovedstien igjen vendte vi nesa mot Sletta og hadde fint driv hele veien. Ble noen lange bakker nedover, men vi klokket inn på 1 time og 5 minutter der nede.
Her ble det betraktelig varmere da vi ikke hadde noe dekning for sola noe som fort gjorde seg gjeldende. Vi forsatte tversover stadion og startet på den tøffeste delen av løypa. Vi løp oppover gangstiene og rundt Kiwi og opp Bernåsbakken som er en lang bakke å løpe i solsteika. Tempoet var også bra og vi var rimelige kokte på toppen.
Men det var "no rest for the wicked" for etter 40 meter på flata var det rett opp Almedalsveien som er den bratteste delen av turen. Herfra løp vi videre inn i skogen igjen og inn på den runden som Lam og jeg ofte har omtalt her. Etter ca 30 minutter sammenhengende stigningsløp kom vi over toppen og tok sjarmøretappen tilbake igjen til utgangspunktet.
Vi klokket inn på nøyaktig 1 time og 50 min. En stor personlig seier for min del fordi det bekrefter at jeg nå i hvert fall kommer til å holde distansen til høsten. Vi tror vi løp nærmere 2 mil og i det terrenget er det brukbar fart også.
Jeg er mer enn klar for fler fellestreninger fremover da dette var en skikkelig opptur for min del.

-Slobo-

1 kommentar:

Kjetil sa...

Yes! dette var bra! Mer fellestreninger stemmer jeg også for!! Utrolig morro.

Synes det gikk bra og vi holdt fint tempo. ca 2 mil også. Kunne ikke blitt bedre. Vi får komme oss gjennom ferietidene også får vi samles og ta høstsesong kick off trening. :-)