fredag 3. september 2010

Løpetrening

I går ble det løpetrening med håndballjentene igjen.
Som alltid var det rolig jogging i 10-15 minutter som oppvarming før vi satte i gang.

Første øvelse var stigningsløp som skal være en god øvelse for å få litt hurtighet i beina. Vi hadde en slette på ca 100 meter hvor man skulle aksellerere jevnt de første 30-40 meterene og så ha full fart de siste 60-70 før det var rolig tilbake igjen. Vi kjørte 4 av disse, og jeg deltok også. Må si at jentene imponerer på innsatsen, spesielt når de blir pushet litt men det må man regne med i den alderen. Var fin gjennomkjøring for meg også.

Andre øvelse var motbakkeløp. Vi kuttet ned antall repetisjoner fra 8 til 4 da de skal spille cup denne helgen og ikke trenger sure bein. Prinsippet var dog det samme som tidligere med en bakke på vel 150 meter som ble gradvis brattere. Man skulle aksellerere jevnt 40-50 meter og så gi alt helt til toppen for så å snu og jogge helt rolig ned igjen. Dette er en tøff øvelse, men de gjennomførte nok en gang med stil så dette blir lovende fremover. Alle ble skikkelig slitne og det er bra. Jeg løp også selvfølgelig og ble også sliten.

Nå blir det noen dager med pause for min del, men håper å få til en langtur til søndag.

2 kommentarer:

Kjetil sa...

hørtes ut som en bra økt.. nesten så det frista for en gammlemann å prøve løypa engang. Motbakker bør få opp pulsen !!

Jørn sa...

Helt klart å anbefale. Har gjort lite av det selv, men greit å henge med de unge som har mye overskudd. Fordelen er jo at det både påvirker hurtigheten i beina samt styrken positivt.